Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

20 години без Йордан Радичков

  21.01.2024 22:35
20 години без Йордан Радичков

На 21-ви януари 2024 година  се навършват 20 години от кончината на писателя Йордан Радичков.

Десетки граждани се събраха в Културния център в Берковица, да отдадат почит към магьосника на словото и неговото творчество.

На събитието присъстваха Иван Кирилов – председател на ОбС – Берковица, Радослав Найденов – кмет на Община Берковица, Станислава Витанова – вр. и. д. Директор на Музеен комплекс – Берковица, общински съветници, родолюбиви граждани, деца от училища и детски градини.

Учениците Кристин Иванова и Мирослав Иванов от Първо ОУ “Никола Вапцаров” - гр. Берковица, с ръководител Ива Василева прочетоха избрани откъси от книгата “Йордан Радичков. Интервюта”, в която са събрани най-интересните разговори с писателя в периода на 60-те до средата на 90-те години.

 По този повод Държавен архив – Монтана гостува в Културен център “Йордан Радичков” – Берковица с изложбата “Памет за Радичков”. Тя бе представена от Ангелина Емилова, началник на отдел “Държавен архив” – Монтана и ще остане в културния център до края на месец януари.

От Музеен комплекс – Берковица канят всеки, който не е успял да присъства на откриването, да разгледа изложбата, която е достъпна от понеделник до петък от 8:30 до 12:00 и от 12:30 до 17:00 часа.”