Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Политика

Доган: ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация

  03.01.2024 23:27
Доган: ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация

Доган предлага ДПС да има двама съпредседатели - Джевдет Чакъров и Делян Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува извънредно обръщение към структурите на ДПС, като заявява, че е притеснен от случващото се в тях и предлага решение - двама съпредседатели да оглавят партията.

"Обръщам се към вас с тревога и загриженост за това, което става. Дълго време съзнателно се самоизолирах и за това имах нужда от повече време, за да осъзная станалото и ставащото в живото колективно тяло на ДПС. ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на "пазарната демокрация" "изяждат" традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили", започва посланието си той.

Доган предлага в спешен порядък стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони. По думите му има формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС и ключът за намиране на „изход" в тази ситуация "е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров".

"Джевдет Чакъров да носи отговорност предимно за традиционните ни райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Турция и с либералните формации, защото той в продължение на 14 години девет последователни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал. Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. За кратко време той се очерта като парламентарист и ще бъде позитивно да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС, посочва Доган.

В мотивите си за този „тандем" той отбелязва принципа на взаимното допълване, а не на конкурентното начало, "защото "два остри камъка брашно не мелят" .

"А обществото очаква бързо и резултатно решаване на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш трябва да бъдеш силен, активен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата", посочва още Ахмед Доган.

"Нещо повече - фактът, че сме на опашката на ЕС означава, че времето ни е изпреварило и ние вървим след събитията, затова продължаваме да изоставаме. Пожелавам на политическия елит на ДПС и на страната 2024 година да бъде фиксирано от бъдещите историци като начало за полагане на нов подход за политическо мислене и политическо действие. Бъдете живи и здрави! Всевишният да ни е на помощ", завършва той и се подписва като "Винаги ваш: Ахмед Доган".

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати