Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Политика

Една жена ми каза…

  29.12.2023 15:09
Една жена ми каза…

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се похвалиха с „голям успех” с Австрия по преговорите за Шенген. Правителството във Виена било кандисало на въздушен и морски Шенген.

Но доколкото знам, засега успех няма!

Няма, защото преговорите продължат!

Няма, защото няма подписан съвместен документ!

Няма, защото няма решение на австрийското правителство.

Освен това, доколкото си спомням, точно австрийците ни предложиха този вариант. Тогава премиерът Денков заяви, че е напълно неприемлив…

Днес се оказва напълно приемлив.

И да попитам господин премиера и госпожата - неговата задаваща се скорошна ротация: а какво правим с решението на нидерландския парламент, който наскоро не одобри влизането на България в Шенген - дори и да е само по въздух и море?!

Господа управляващи, тази тъпа, лъжлива пропаганда може и да върви сред чичо Иван и стринка Пена, но няма как да мине сред най-активната част от населението. И точно тази част от електоратите е онази, която е все по-недоволна от вашите скудоумия.

[✔] Ще ви дам един съвет от политическия наръчник за професионалните политици в най-развитите държави.

[????] Научете го и го запомнете: ако мнозинството чрез избори назначава (макар у нас да е формално) управляващи партии и правителство, то активното малцинство е онова, което ги проваля във властта!

*****************************

Условията на Австрия за Air Schengen все още са на масата, според кабинета на вътрешния министър Герхард Карнер, съобщават австрийските медии: увеличаването на операциите на Frontex в България и парите от Европейската комисия за стабилна защита на външните граници, засилен контрол по сухопътните граници и приемането на лица, търсещи убежище, особено от Афганистан и Сирия, от Румъния и България.

БЕЛЕЖКА:

Капиталната грешка на Денков и правителството му е, че много говорят и неоснователно се хвалят.

При такава деликатна тема като Шенген най-доброто нещо е мълчанието около преговорите. Всякакво говорене предварително по тежки дипломатически проблеми, които са и вътрешнополитически за Австрия и Нидерландия не способства за решаването им, а за точно обратното, понеже създава обществено и партийно напрежение в онези държави.

Това ли е истинската цел на правителството ни?

Или са си такива ахмаци?

Григор ЛИЛОВ

Източник - https://www.facebook.com/grigor.lilov/?locale=bg_BG