Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Справочник

Кучи студ: Бедствие ни връхлита за Нова година

  23.12.2023 14:44
Кучи студ: Бедствие ни връхлита за Нова година

Замърсяване ще затиска големите градове по празниците

Затопляне за коледните празници и застудяване за новогодишните, прогнозират синоптиците. На  27-ми и 28-ми декември ни очакват снеговалежи с чувствително понижение на температурите и обилен снеговалеж, който ще продължи до 1-ви и 2-ри януари. 

"Мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление в следващите дни, но те ще бъдат краткотрайни. На 27-ми и 28-ми декември ни очакват снеговалежи с чувствително понижение на температурите. На 28-ми и 29-ми декември те ще бъдат от минус 1 до 3-4 градуса", прогнозират синоптиците от НИМХ.

Времето ще бъде сухо и почти без валежи около коледните празници, а температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса. В първата половина от празничните дни ще се появи западен вятър, който ще бъде по-силен в планините.

По планините има много сняг, най-много е в Рила и Пирин - между 50 и 70 см. Идеални условия за ски. По-малко - 40-50 см, е снегът в Пампорово. Там условията за ски също са благоприятни. В София западният вятър ще почисти атмосферата. Повече замърсяване може да има на 26-ти декември, когато ветровете ще отслабнат, уточняват от НИМХ.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати