Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Районен съд – Мездра постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“

  14.12.2023 15:33
Районен съд – Мездра постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“

Районен съд – Мездра постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за мъж, обвинен в подпомагане на 22 чужденци да преминават страната в нарушение на закона

Районен съд – Мездра постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П. П. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение - Мездра за това, че на 7 декември т. г. на жп прелеза на с. Руска Бела противозаконно е подпомогнал, като е превозил с товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ 22-ма чуждестранни граждани - 21 на Сирия и един на Ирак – да преминават в страната. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 10 години и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ Районен съд – Мездра прие, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. За обвиняемия П. П. е налице обосновано предположение за съпричастието му към престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем. Съдът прие и че съществува реална опасност той да извърши престъпление и да се укрие.

Определението на Районен съд – Мездра може да се обжалва и протестира в законоустановения срок пред Окръжен съд – Враца.