Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Любопитно

Марианна е новият "Мастършеф" на България

  02.12.2023 22:47
Марианна е новият \

На финала тя, заедно с другите двама финалисти Осман и Биляна, трябваше да приготви предястие, основно ястие и десерт

Марианна Александрова е големият победител в осмия сезон на кулинарното състезание "Мастършеф". Освен с престижната титла и така желания плакет за най-добър хоби-готвач на България, който получи от журито - chef Илиан Кустев, chef Александър Таралежков и Явор Сарафов, варненката грабна и наградата от 100 000 лева. На финала тя, заедно с другите двама финалисти Осман и Биляна, трябваше да приготви предястие, основно ястие и десерт.

"По време на "Мастършеф" калих характера си. Имах много възходи, по-малко падения и станах доста по-устойчив човек на стрес, на емоции. Това е най-голямото приключение в целия ми живот. Няма да го забравя никога", сподели развълнуваната победителка.

Въпреки че не беше любимка на конкурентите си и те я изпратиха на цели седем елиминации по време на цялото състезание, Марианна успя да си спечели три значки за имунитет и една мастър престилка. Брюнетката беше и първата, която се класира за големия финал.

Тристепенното меню, което тя приготви на финала за журито, беше представено като "гастрономическата идентичност на град Варна". То включваше черноморска супа за предястие, за основно калкан, който беше обявен за най-доброто й ястие, което е представяла изобщо в състезанието, и "кейк по варненски" за десерт, който съдържаше тиквички, сюжетната линия на цялото й меню.