Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Бизнес

ОИЦ- Враца завърши информационната си кампания за 2023 г.

  30.11.2023 18:19
ОИЦ- Враца завърши информационната си кампания за 2023 г.

С последното си събитие във Враца на 30.11.2023 г., областния център завърши информационния си цикъл за годината. В цялата област екипа на центъра представи на срещите си актуалните възможности до края на 2023 година и какво могат да очакват бенефициентите за следващата 2024 година. Освен срещите по общини,  екипа се срещна с бизнеса по предприятия, земеделски производители на място в стопанствата и представители на образованието. На срещите най-голям интерес предизвикаха: процедурите „Адаптирана работна среда”, финансирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 и „Внедряване на иновации в предприятията“, финансирана от Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027, които  имат  за цел да предоставят помощ на предприятията за посрещане на  новите предизвикателства, свързани с осъществяването на прехода към климатично неутрална икономика и променящите се модели на работа. Предвидените дейности са насочени към подобряване на здравословната  и безопасна работна среда в предприятията и предоставяне на фокусирана подкрепа на българските предприятия за повишаване на иновационната дейност чрез разработване на иновации (стока, услуга или иновация в бизнес процесите) в тематичните области на Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2021-2027 (ИСИС).

    В заключителното събитие участие взе участие  Мария Панайотова от Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата – Враца, която  представи проекти, в помощ на предприемачите в зелено и платформи за обучение и самообучение на предприемачи и техните служители, свързани с дигитализацията, семейния бизнес, управление на енергийната ефективност, електронна търговия при търговците на дребно.  Директорът на Дирекция Бюро по труда Враца Виолета Андреева запозна присъстващите със съществуващите възможности за обучения по дигитални компетентности и  програма „Младежка заетост +“ финансирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.

     За повече информация относно предстоящи процедури за европейско финансиране посетете най - близкия Областен информационен център или обновения портал ИСУН 2020. https://eumis2020.government.bg/