Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Образование

Над 850 деца и ученици във Враца се обучават по метода Монтесори

  20.11.2023 18:10
Над 850 деца и ученици във Враца се обучават по метода Монтесори

На тържествена церемония беше отбелязана една година от създаването на общност „Монтесори“ във Враца. През настоящата учебна година по иновативния метод се обучават над 850 деца и ученици в 19 групи в детски градини, 10 паралелки в училищата и 6 ясли и яслени групи.

Кметът Калин Каменов приветства присъстващите педагози. “Вярвам, че с общи усилия ще направим така, че най-голямата Монтесори общност в страната да бъде във Враца. Нека заедно надградим започнатото, защото образованието е ключът към преодоляването на всяка трудност” - добави още Каменов и връчи дипломи на 17 специалисти, които ще работят по методиката.

В рамките на церемонията колективът на ДГ “Европейчета” получи първата награда „Посланик Монтесори“ за заслуги за развитието на Общността.

В програмата взеха участие малчуганите Рая Славчева от ДГ „Детски свят“, Никола Данчев от ДГ „Щастливо детство“ и Ева Гаврилова от ДГ „Славейче“.

На събитието присъстваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, директори и педагози от детски и учебни заведения града.