Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
България

Отчуждават имоти за изграждането на участък от пътя Мездра-Ботевград

  19.11.2023 16:02
Отчуждават имоти за изграждането на участък от пътя Мездра-Ботевград

Отчуждават се имоти и части от имоти за изграждането на участък от пътя Мездра-Ботевград в област Враца и Софийска област

С решение на правителството се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост за модернизацията на участък от път 1-1 (Е-79) Мездра - Ботевград.

Имотите се намират в землищата на гр. Мездра, с. Дърманци, с. Ребърково и с. Лютидол, община Мездра, област Враца, с. Рашково и с. Новачене, община Ботевград, Софийска област.

Те са необходими във връзка с изменение на подробния устройствен план - парцеларен план, който предвижда да се изградят пътни възли на две нива вместо първоначално проектираните кръгови кръстовища на едно ниво, както и заради констатирани при разработването и съгласуването на техническия проект за обекта пропуски и неточности, свързани с погрешно заснети и неправилно отразени в плана инженерни мрежи, пропуснати мрежи и съоръжения.

Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.