Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Справочник

Какво ще бъде времето през седмицата

  13.11.2023 00:51
Какво ще бъде времето през  седмицата

През новата седмица времето ще бъде много динамично и изменчиво. Ще има и слънце, и превалявания, тук-там обилни, а в края на седмицата, за малко, и сензитивно захлаждане, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Във вторник ще е без превалявания, с раздрана облачност, най-вече висока, след обяд и междинна, а вечерта ще се вплътнява. Сутринта ще е по-хладно, само че денем, със слаб югозападен вятър температурите ще се покачат и ще доближават тук-там 20-21°.

В сряда ще доминира облачно време. От северозапад на югоизток на доста места ще превали дъжд. Все още ще е топло, само че с превръщане напразно от запад-северозапад и усилването му, по-късно денем ще нахлува относително студен въздух.
В четвъртък вероятността за превалявания понижава, ще има повече слънчеви часове. Вятърът последователно ще отслабне, а през нощта против петък ще придобие южна съставния елемент.
В петък облачността още веднъж ще се усилва и вплътнява и от северозапад ще стартират превалявания. В Източна България ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток и към момента ще е със относително високи температури.
През нощта срещу събота и в събота ще доминира облачно време, на доста места от запад на изток с превалявания, има нараснала възможност тук-там да са обилни. Ще бъде прохладно, а вятърът още веднъж ще смени посоката си и ще стане северозападен. Бързо ще става студено и температурите ще са съвсем без дневен ход, а границата дъжд-сняг ще се снижава.
До вечерта в множеството региони в Западна и Централна България, а до сутринта в неделя на всички места преваляванията ще спрат.
В неделя и облачността ще намалее. Вятърът ще отслабне, последователно ще се ориентира от запад-югозапад и ще стартира стопляне.