Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Справочник

Сняг заваля на връх Мусала, Ботев, Мургаш и Черни връх

  13.11.2023 00:38
Сняг заваля на връх Мусала, Ботев, Мургаш и Черни връх

На планинските върхове Мусала, Ботев, Мургаш и Черни връх вали сняг. За това информира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Оттам уточняват, че тази вечер от югозапад започнали валежи от дъжд.

В София преваля дъжд. Към 20:00 ч. НИМХ регистрира и слаб краткотраен дъжд над Драгоман, Благоевград, Бургас. Според данните на повече места над страната е облачно или преобладава разкъсана облачност. 

Пътеките на Витоша са силно обледени, предупреждават от Отряд София на Планинската спасителна служба. Камъните са хлъзгави. Мъгливо е и студено, информират още от отряда.

Според прогнозата на НИМХ в понеделник облачността от северозапад ще се разкъсва и ще намалява, след обяд над по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Предимно облачно ще се задържи по Черноморието и в Югоизточна България, където главно в часовете до обяд ще има валежи от дъжд, но до края на денонощието и там ще се изясни. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°, очакват още от НИМХ.