Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Видин

Районна прокуратура-Видин предаде на съд обвиняем, нанесъл побой

  07.11.2023 18:33
Районна прокуратура-Видин предаде на съд обвиняем, нанесъл побой

Районна прокуратура-Видин предаде на съд обвиняем, нанесъл побой на съпругата си и я довел до опит за самоубийство

 Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Т.К. (на 52 години), привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2 и по чл. 127, ал. 3 от НК – причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие и довеждане до опит за самоубийство чрез жестоко отнасяне.

От м. май 2022 г. П.Г. заживяла на семейни начала с обвиняемия Т.К. Няколко месеца по-късно двамата сключили граждански брак, като само след 10 дни той нанесъл първия побой над съпругата си.

Пострадалата не сигнализирала полицията и на никого не споделила за случилото си. По същия начин постъпила и след поредния случай на насилие срещу нея в края на м. октомври 2022 г.

Около 20,00 часа на 11.11.2022 г. между двамата отново възникнал скандал, продължил до около 04,00 ч. на следващия ден. Обвиняемият бил под влияние на употребен алкохол, обиждал жената, нанесъл й побой.

Дори когато Т.К. заспал пострадалата П.Г. продължила да се опасява от физическо насилие спрямо нея, не виждала изход от ситуацията и не знаела как да се справи с нея. Съпругът й принудително ограничавал личния й живот, свобода и права – не допускал свободно и самостоятелно излизане от жилището и осъществявал постоянен контрол по телефон.

Изплашена и травмирана от случилото се, жената погълнала медикаменти с цел отравяне, вследствие на което й прилошало. Била открита паднала от обвиняемия, който се обадил на телефон за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип транспортирал пострадалата в болница за лечение.

            Впоследствие П.Г. подала жалби срещу обвиняемия в полицията и в съда, завела бракоразводно дело. Спрямо него била издадена ограничителна заповед.

            Предстои делото срещу Т.К. да продължи в съда.