Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Ясен е графикът на първите заседания на общинските съвети в област Враца

  06.11.2023 15:08
Ясен е графикът на първите заседания на общинските съвети в област Враца

Първите тържествени заседания с полагане на клетва от новоизбраните общински съвети и в останалите шест общини от област Враца насрочи областният управител на Враца Надя Донкинска. Сесиите ще се проведат по график от 9 до 13 ноември.

   Съгласно Закона първото заседание на новоизбрания общински съвет се свиква най-късно 14 дни след обявяване решението за избор на местен парламент.

   Новоизбраните съветници и кметове полагат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител или негов представител, на председателя на общинската избирателна комисия и граждани.

   В деня на Враца 09.11.2023 г. от 10:00 часа клетва пред областният управител  предстои да положи и преизбрания за трети пореден мандат кмет на община Враца Калин Каменов, както и новоизбраните общински съветници  и избраните кметове на населените места от общината.

   От 14:00 ч.  в същия ден ще е тържествената сесия на Общинския съвет в Мизия, където новоизбраните общински съветници, кметът на общината и кметовете на кметствата ще положат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител.

   В три от общините сесиите са насрочени за 10.11.2023 г., когато клетва ще положат и новоизбраните общински съветници, както и преизбраните кметове на Общините Криводол, Бяла Слатина и Хайредин, като тържествените заседания са съответно в 10:00 часа в Криводол, 11:00 часа в Бяла Слатина и 14:00 в Хайредин.

   През следващата седмица на 13.11.2023 г.  от 11:00 часа областният управител е свикал първото заседание на Общински съвет Мездра, където както и в останалите общини общинските съветници и кметовете ще  положат  клетва.

  В първото заседание на новите местни парламенти се провежда и процедура по избор на председател. Преди това задълженията поема най-възрастният общински съветник.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати