Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Областният управител Надя Донкинска връчи плакет на Силвия Павлова

  02.11.2023 16:14
Областният управител Надя Донкинска връчи плакет на Силвия Павлова

Областният управител Надя Донкинска връчи плакет на Силвия Павлова - директор на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

В Деня на народните будители, областният управител на област Враца Надя Донкинска, награди  Силвия Павлова- директор на Регионална библиотека „Христо Ботев“ Враца, с почетен плакет, за важната роля на институцията в съхраняването и разпространяването на  българския дух и българщината.

  През тази година Регионалната библиотека "Христо Ботев" постигна значителен успех, привличайки по-голям брой читатели и реализирайки множество успешни проекти, които подкрепят развитието на образованието, насърчават четенето и културния обмен в региона.

  Библиотеката се превърна в място, където се срещат култура и образование, като предоставя обширни ресурси и образователни възможности на хората, организират се и се провеждат разнообразни културни събития, осигурен е свободен достъп до информация и интернет.

  Всичко това е благодарение на професионализма, отдадеността и вдъхновението на екипа, който продължава да променя цялостното виждане за библиотеката.

  Наградата на Силвия Павлова е заслужено признание за нейния принос към културния живот на Враца и нейната ангажираност в поддържането и разширяването на библиотечните услуги в региона.

  В рамките на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи включващи специални литературни маршрути с  Библиобуса, които да се реализират на територията на всички общини в областта, така че потребителите деца и младежи да могат да се срещнат с нови книги и  съвременни автори.

  Областният управител изрази желанието си двете институции да организират кампании за насърчаване на четенето сред децата и техните семейства в цялата област, както и, че ще съдейства за популяризиране на услугите и ресурсите на библиотеката.