Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Представят книгата „Вой” - дебютен роман на Александър Скалд

  28.10.2023 00:22
Представят книгата „Вой” - дебютен роман на Александър Скалд

Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца и Природен парк „Врачански Балкан” представя книгата „Вой” (издателство „Ерове). Това е  дебютният роман на младия еколог и писател Александър Петров, който твори под псевдонима Александър Скалд.
„Вой“ е история за борба срещу бракониерството. И за една легенда. Легенда за огромен черен вълк, който от години се изплъзва дори на най-опитните ловци.

Ловджийката Катя и екологът Атанас водят борба срещу бракониерството. След отвличането на вълчица от Врачанския Балкан започват разследване на престъпна организация, занимаваща се с незаконни кучешки боеве. В това приключение се опознават и сближават, но постепенно разбират, че и двамата крият мрак, който ги е пречупил непоправимо.
А някъде из планината броди една легенда. Легенда за огромен черен вълк, който от години се изплъзва дори на най-опитните ловци. Както всички вълци и този носи име на звезда – Ахернар. В стремежа да събере разбитата си глутница, той ще се сблъска с прокълнати врагове, духове на стари другари и съдба, отредена единствено на силните. Волята на Великата Майка е Ахернар да се превърне в повече от водач на малка глутница.
Времето изтича. Спасението е далеч. Воят се издига все по-силно. Чуваш ли го?

Александър Петров е автор и на научно-популярни статии за списание „8“, както и водещ на предаването за българската природа „Пъдпъдък дейли“.

Началният час на срещата е 17:30 ч. в „Обща читалня“ на Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца