Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Видин

Юлиян Петров временно изпълнява длъжността кмет на Община Видин

  27.10.2023 15:25
Юлиян Петров временно изпълнява длъжността кмет на Община Видин

Юлиян Петров е назначен на длъжността от 27 октомври със заповед на областния управител Иво Атанасов. Завършил е „Бизнес администрация и управление“. Съосновател и председател на НПО Гражданско движение „Аз обичам Видин“. Общински съветник, гражданска квота, в мандат 2019 – 2023 г. Ярък представител на гражданското общество във Видин. Защитавал редица граждански каузи за Видин и областта.

„Гарантирам честни и прозрачни избори“ – коментира Петров по повод предстоящите избори на 29 октомври. Проведени са редица срещи с граждани и директори на Общински предприятия. В днешния ден екипи на строителната бригада към Община Видин обхождат изборните секции за отстраняване на нередности. Във видинското село Новоселци днес бригадата подсили парапета пред помещението, където избирателите ще гласуват. С цел осигуряване на безопасно протичане на изборите, строителната бригада ще посети и останалите изборни секции.

„Синя зона“ и днес е безплатна за видинските граждани и гостите на града във връзка с Димитровден.

Община Видин подготвя празнична програма във връзка с Деня на народните будители – 1 ноември. Всички граждани и гости са поканени да се присъединят към честването на празника.

27.10.2023