Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Здраве

Д-р Емил Младенов с престижна награда от Районната колегия на БЛС - Враца

  27.10.2023 15:08
Д-р Емил Младенов с престижна награда от Районната колегия на БЛС - Враца

Д-р Емил Младенов с престижна награда от Районната колегия на Българския лекарски съюз - Враца

За 20-а поредна година по повод Деня на българския лекар - 19 октомври, на който почитаме паметта на небесния покровител на българския народ Св. Иван Рилски Чудотворец, Управителният съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз (РК на БЛС) - Враца номинира за награждаване на регионално ниво лекари от дружествата на РК на БЛС - Враца по места.

Сред наградените медици от нашия регион е и д-р Емил Младенов, специалист по „Ендокринология и болести на обмяната“ в Първо вътрешно отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ - гр. Враца. Той беше удостоен от Районната колегия на Българския лекарски съюз - Враца с грамота за висок професионализъм, морално-етични качества и цялостен принос в медицината.  

Отличията бяха връчени на официална церемония от д-р Ирена Мазнева - председател на Управителния съвет на РК НА БЛС - Враца.

***

Д-р Емил Младенов е роден на 20 януари 1960 г. в гр. Плевен, но от десетилетия живее в гр. Мездра.

Завършил е медицина във Висш медицински институт - Плевен през 1986 г. с образователна степен магистър. През 1992 г. придобива специалност „Вътрешни болести“, а през 1997 г. - специалност „Ендокринология и болести на обмяната“ в Медицински университет - София. Има професионална квалификация „Здравен мениджмънт“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“ - Благоевград (2008 г.).

Първоначално работи като участъков лекар в Първа поликлиника на Окръжна болница - Враца, а от 1991 г. до момента е специалист ендокринолог в Първо вътрешно отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца. През периода 2005-2014 г. е управител на Медицински център „Св. Пантелеймон“ - Бяла Слатина. От 2013 г. до момента е Председател на КТ „Подкрепа“ в МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца.

Владее руски и английски език. Интересува се от история, политика и спорт. Семеен е, има две деца и една внучка.