Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

„Ботев” Враца отстъпи при гостуването на „Етър”, като загуби с 1:2

  26.10.2023 13:43
„Ботев” Враца отстъпи при гостуването на „Етър”, като загуби с 1:2

„Ботев” Враца отстъпи при гостуването на „Етър”, като загуби с 1:2 във Велико Търново. Момчетата на Христо Янев поведоха след гол на Бубакар Траоре, но автогол на Краси Костов и дузпа вкарана от Ивайло Димитров обърнаха мача.

Още в 5-ата минута Марко Мажуга върна от аутлинията, топката се удари в Янко Ангелов, а Мартин Величков не успя да се намеси и на сантиметри от голлинията Бубакар Траоре мушна топката във вратата за 0:1. 

В 10-ата минута „Етър” се върна в мача. Крум Стоянов проби отляво и върна към Мартин Моран, който отправи плътен изстрел по земя – топката се удари в гредата, а след това и в гърба Красимир Костов и влетя във вратата му за 1:1. 

В добавеното време на първата част Ивайло Димитров стреля, а топката срещна левия страничен стълб на вратата на „Ботев” Враца.

„Етър” направи много сериозен пропуск в 48-ата минута. Крум Стоянов се пребори за топката по левия фланг, след което центрира в наказателното поле на „Ботев” Враца, където Димо Бакалов бе оставен непокрит и стреля с глава, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на Красимир Костов. След това топката попадна в Шахредин Букхолда, който финтира Мартин Христов и стреля, но Красимир Костов направи страхотно спасяване. Димо Бакалов след това бе най-съобразителен и изпревари всички за топката, а Костов извърши нарушение срещу него. Съдията Красен Георгиев веднага свири дузпа за „Етър”, а ВАР потвърди неговото решение.

Наказателният удар бе реализиран от Ивайло Димитров в 50-ата минута. Нападателят прати топката в долния ляв ъгъл на врататата на Красимир Костов, който хвана ъгъла, но не успя да спаси. 

В 62-ата минута „Ботев” Враца  пропусна добра възможност. Спас Георгиев центрира Бубакар Траоре стреля отблизо, но встрани от десния страничен стълб.

Пет минути по-късно Марко Мажуга преодоля двама футболисти на „Етър”, след което стреля, но Мартин Величков се намеси и спаси.

В 71-ата минута Мажуга центрира в наказателното поле на „Етър”, където Мартин Величков излезе, за да улови топката, но не игра добре и тя след това попадна в краката на Красимир Тодоров, който имаше опразнената врата пред себе си, но Георги Ангелов се намеси решаващо и успя да блокира удара му.

„ЕТЪР” – „БОТЕВ”  ВРАЦА 2:1
0:1 Бубакар Траоре 5′, 1:1 Красимир Костов 10′-автогол, 2:1 Ивайло Димитров 50′-дузпа

„БОТЕВ” Враца: 76. Красимир Костов, 23. Браян Мендоса (53′ – 16. Красимир Тодоров), 3. Мартин Кавдански, 20. Мартин Христов, 7. Момчил Цветанов, 77. Стефан Велев, 10. Спас Георгиев (88′ – 4. Луис Фелипе), 9. Даниел Генов, 14. Марко Мажуга (88′ – 24. Мартин Смоленски), 21. Бубакар Траоре (67′ – 11. Жан-Пиер Да Силва), 19. Браян Переа