Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Красимир Ангелов: Да запазим Враца като град с дух и култура

  22.10.2023 23:16
Красимир Ангелов: Да запазим Враца като град с дух и култура

Художникът Красимир Ангелов е роден във Враца през 1973 година. Израства в живописното балканско село Згориград, което с уникалните си пейзажи го вдъхновява от малък. Завършва средно специално художествено училище ССХУ „Илия Петров“ в град София през 1992 година и от тогава развива таланта си в областта на живописта и иконописта.
Основна тема в творчество му са българските мотиви, като желанието на автора е по този начин да допринесе за съхраняването на българските ценности. Организира няколко самостоятелни изложби в София, Враца, Севлиево, Козлодуй и др. Много български и чужди колекционери притежават негови произведения.
Красимир Ангелов е три мандата общински съветник в Общински съвет – Враца и председател на комисията по култура.
Кандидат е за общински съветник от МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ).
Културата е неизменна част от битието на врачани, а градът ни имаше изключително интензивен културен живот. Ние трябва да запазим и развиваме това богатство, за да не го загубим.
Нужни са спешни мерки за насърчаване и подпомагане на културните дейци, творческите съюзи и научната дейност. Един от източниците може да бъде Фонд „Култура“, като в бъдещия общински съвет ще предложим сериозно увеличаване на бюджета му.
Недобре финансирана е и читалищната дейност. За последните години средствата са увеличени едва с 10 хил. лева, и то по мое предложение. Всички други опити да се осигури адекватно подпомагане на читалищата бяха парирани от мнозинството в общинския съвет. Какво излиза, при близо три пъти по-голям общински бюджет от този преди 10 години, увеличението за читалищата е едва 20 %. А разходите им са се увеличили в пъти.
Трябва да се обогати програмата на Ботеви дни с културни и научни прояви. Не е нормално, общината да не финансира нито едно печатно издание в рамките на програмата.
Крайно време е да се осъществи ремонта на монументалния паметник на Христо Ботев. Има осигурени средства, но те вече трета година се прехвърлят като преходен остатък. Ще подема отново инициативата за възстановяване на първия паметник на Христо Ботев, който е открит във Враца през 1890 г. Той трябва бъде събран в своята цялост и поставен в градска среда.
Да запазим Враца като град с дух и култура!

Гласувайте с № 70 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати