Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Красимир Богданов: Враца ще бъде справедлив и социален град

  21.10.2023 18:26
Красимир Богданов: Враца ще бъде справедлив и социален град

Красимир Богданов: Враца ще бъде справедлив и социален град, с отговорност към бъдещето

Една от най-важните задачи които си поставям е да възстановим справедливостта, а Враца отново да бъде социален град, в който общинската управа да се отнася с отговорност пред бъдещето. Задължителни са мерките срещу демографската криза, които да спрат отлива на младите хора.
Винаги съм бил привърженик на сериозната общинска политика за насърчаване на образованото и отговорното родителство. От тази мярка зависи, какъв демографски потенциал ще имаме в бъдеще.
Поддържането на материалната база на общинските детски и учебни заведения и подпомагането на талантливите деца на Враца могат да създадат привлекателни условия за задържане на младите семейства. Винаги съм бил противник на закриването на училища и детски градини и няма да позволя това да се случи отново.
Спортът е социален феномен. Виждате как в последните години липсата на достатъчно средства доведе до криза, а в някои случаи и до закриване на клубове и спортове донесли толкова слава на Враца. За да могат да осъществяват дейността си трябва справедливо разпределение на обществения ресурс.
Уважението към хората в неравностойно положение е белег до колко цивилизовани сме. Видяхме как държавата закри редица социални домове. Но общината не бива да абдикира от тази си функция. Ще предложим целенасочено подпомагане дейността на клубовете на пенсионера, ветераните и инвалидите.
Огромен проблем за хората с увреждания е абсолютно непригодната за тях градската инфраструктура. И това не се отнася само за старите сгради, но и за новопостроените. Няма рампи, асансьорните устройства не се ползват, да не говорим, че в повечето институции, включително и в Общината достъпът до ръководните звена е невъзможен. Всичко това предстои да подобрим. Ще изградим специализирани маршрути за хората с увреждания и достъпна архитектурна среда до важните административни и културни учреждения.

Гласувайте с № 70 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати