Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
КДК Култура

Анатоли Копчев представи дебютната си стихосбирка „Пътекописи" във Враца

  21.10.2023 00:05
Анатоли Копчев представи дебютната си стихосбирка „Пътекописи\

В читалнята на Народното читалище „Развитие - 1869" – Враца, инж. Анатоли Копчев представи своята дебютна стихосбирка, озаглавена „Пътекописи". Поетичното събитие бе организирано в партньорство с Клуба на дейците на културата - Враца.

Вечерта откри изкуствоведът Мариела Ценова, която представи кратка рецензия на стихосбирката. „Анатоли Копчев е автор, който умело съчетава туристическата страст с художествените си наклонности. Неговите „Пътекописи" обрисуват с поетични картини на пространство и времето. А богатата палитра от преживявания ги превръща в своеобразно свидетелство за отминалите, незабравими дни сред природата. Авторът съумява да предаде видяното и почувстваното в поетични строфи. И то, така образно и завладяващо, че читателят придобива усещането, че самият той е пребивавал по тези забележителни места. Образът на родната природа е неотменима част от душевния свят на Копчев. Пленителните и кътчета привличат като магнит жадните му за красота очи. Той познава опиянението от главозамайващите висоти на Родопите, Пирин, Беласица и Балкана. „Светът отворен е за мен" възкликва поетът и продължава „Колкото повече остарявам няма на кого да се доверя, по-високо ще се устремявам и толкова повече път ще извървя.“, сподели  Мариела Ценова.

 Анатоли Копчев завладя сърцата на своята публика с поетичните образи, описващи магията на българската природа и красотата на планинските кътчета, които е покорил.

Поетичната вечер приключи с емоционална изненада, поднесена от маестро Момчил Томов и младежки хор „Развитие" и изпълнението „Многая лета", в което се включиха и гостите в зала.