Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Бюлетините за Местни избори 2023 пристигнаха във Враца

  20.10.2023 17:36
Бюлетините за Местни избори 2023 пристигнаха във Враца

Бюлетините за Местни избори 2023 пристигнаха на 20-ти октомври в Областна администрация - Враца. Те са получени от упълномощени представители на областния управител и на общинските избирателни комисии. При засилена полицейска охрана, бюлетините бяха транспортирани до областния център и предадени на упълномощени представители на общинските администрации. Под контрола на общинските избирателни комисии и засилена охрана от органите на МВР, бюлетините са транспортирани до десетте общини.

   За местния вот в област Враца са отпечатани 414 950 бюлетини – за общински съветници, за кметове на общини и за кметове на кметства. 75 000 е тиражът на бюлетините за избор на общински кмет във Враца, 22 400 – в Бяла Слатина, 18 000 – в Мездра, 16 000 – в Козлодуй, 11 900 – в Оряхово, 9 500 – в Криводол, 6 100 – в Мизия, Роман – 6 000, 4 700  в Борован и Хайредин – 3 500

  За провеждането на местните избори, Областна администрация – Враца е предоставила на общинските администрации всички необходими изборни книжа и материали – избирателни списъци, методически указания, отличителни знаци за членовете на СИК, протоколи, пликове, печати, кутии за отрязъци и други, по решения на Централната избирателна комисия. 

   В следващите дни предстои доставката на протоколи, ролки със специализирана хартия за машинно гласуване, както и на устройства за видеонаблюдение.

  В днешния ден Областна администрация прие 7 броя специализирани машини за гласуване с инсталирана демо версия на бюлетина за кмет на община и кмет на кметство. Машините бяха разпределени между общинските избирателни комисии от областта, който ще изготвят графици с общинските администрации за демонстрации на гласуване на открито в населените места. За целта разчитаме на общините да популяризират това демонстрационно гласуване.

  Информираме ви, че има изготвена и публикувана интерактивна електронна брошура с много подробна информация във връзка и гласуването. www.cik.bg/mi_2023/brochure/ .

  На интернет  страницата на ЦИК в раздел „Местни избори 2023“, има „Разяснителна кампания“: www.cik.bg/bg/mestni_izbori_2023/campaign

  Към момента организационно-техническият процес по подготовка на изборите преминава безпроблемно.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати