Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Кирил Кунгалов: Основен приоритет - прозрачно управление на общината

  18.10.2023 00:46
Кирил Кунгалов: Основен приоритет - прозрачно управление на общината

Първият и основен приоритет, който залагаме в програмата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България” за Враца, е прозрачното управление на общината и нейните ресурси, заяви кандидатът за кмет на Община Враца Кирил Кунгалов.

Ето как смятаме да го постигнем:

1 - Прозрачна и достъпна за гражданите информация на всички етапи от процеса по реализирането на обществени поръчки в Община Враца.

2 - Излъчване на живо на заседанията на Общински съвет - Враца, както и заседанията на постоянните комисии към него.

3 - Публикуване на всички документи, свързани с точките от дневния ред на всяко заседание на Общински съвет - Враца, на сайта на Общината.

4 - Публикуване на всички протоколи от заседанията на Общинския съвет на сайта на Община Враца, като в тях ще бъде вписван начина на гласуване на всеки общински съветник по всяка точка от дневния ред.

5 - Създаване на публичен онлайн регистър на зададените въпроси към кмета от страна на общинските съветници и гражданите, както и отговорите им, с което ще прекратим порочната практика кметът да не отговоря на въпроси от висок обществен интерес.

6 - Въвеждането на процедура за публично изслушване на кандидати за високи длъжности в общинските структури, като предварително се обявяват конкурсите за тези длъжности, както и всички кандидати - техния опит и образование.

Само чрез пълно изсветляване на процесите по подбор на кадри и вземане на решения в Община Враца можем да подобрим административната среда и да докажем, че прозрачно управление е възможно.

Гласувайте с № 66 в бюлетината за прозрачно управление на Враца!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати