Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Култура

Йонна Каменарска пристига от Хамбург за концерт във Враца

  17.10.2023 14:04
Йонна Каменарска пристига от Хамбург за концерт във Враца

Първата жена-концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър гостува на Симфониета-Враца на 19-ти октомври от 19.00ч.

Йонна Каменарска пристига от Хамбург, специално за концерта в четвъртък със симфоничния оркестър на Враца, под диригентската палка на Цанислав Петков.

Ще имаме удоволствието да чуем българската цигуларка със световна кариера в изпълнение на Панчо Владигеров – Концерт № 1 за цигулка и оркестър във фа минор, оп. 11, в един от много специалните концерти в юбилейната програма на Симфониетата, от цикъла "Българският инструментален концерт".

С това, изненадите за почитателите на класическата музика и на оркестъра във Враца не свършват. В „Българския инструментален концерт“ на 19-ти октомври ще участва и пианистът Антони Дончев, който гостува с огромен успех в града само преди няколко месеца. Известният музикант пристига специално за световната премиера на „Сюита за оркестър“, създадена от баща му, именитият български композитор – Кирил Дончев.

Програмата на концерта в четвъртък от 19.00ч. в градската зала, ще започне с В. Стоянов – „Празнична увертюра“.

Билетите за вълнуващото музикално събитие в четвъртък от 19.00ч., са в продажба в Билетен център „Гъбката“ до хотел „Хемус“, тел. 0896718303, 0899827060. Подробна информация за включените в програмата произведения и композитори, е публикувана в юбилейното издание на Книжката-каталог Есен-Зима'23, която също се продава в билетния център.