Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Красимир Богданов: Ще въведем финансова децентрализация на кметствата

  16.10.2023 09:08
Красимир Богданов: Ще въведем финансова децентрализация на кметствата

Пред пълни зали преминаха срещите на Красимир Богданов и кандидатите за общински съветници от МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ) в Чирен и Девене.

Кандидатът за кмет на община Враца обърна внимание на основните приоритети от програмата на коалицията. Сред тях централно място заемат малките населени места. „Ще въведем финансова децентрализация на кметствата чрез системата на делегираните бюджети. По този начин хората ще могат сами да определят кои са най-важните за селото дейности и ще чувстват много по-голяма отговорност по отношение управлението на населеното си място.

При застаряващото население на селата, профилактиката на социално-значими заболявания, здравните грижи и снабдяването с лекарства, осигуряването на реда и сигурността трябва да са основна задача на всяко общинско ръководство“, заяви Богданов.

Хората споделиха трудностите свързани с лошото състояние на пътя Чирен – Девене, по който всеки ден пътуват учениците и работещите във Враца.

На срещите присъстваха и кандидатите за общински съветници Момчил Младенов, Красимир Ангелов, Томас Петров, Момчил Янков, Красимир Петров, Владимир Ценов. Те обещаха, че ще ангажират разрешаването проблема с пътя, а също и ще предложат сериозно увеличение на средствата за подпомагане на читалищата и пенсионерските клубове.

МК ВМРО изрази подкрепата си за кандидатите за кметове на Чирен - Диан Дамянов и на Девене - Петя Георгиева.

Гласувайте за Местна коалиция ВМРО-БНД с Номер 70 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати