Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
КДК Култура

Анатоли Копчев представя дебютната си стихосбирка „Пътекописи“

  15.10.2023 23:18
Анатоли Копчев представя дебютната си стихосбирка „Пътекописи“

Анатоли Копчев представя дебютната си стихосбирка „Пътекописи“ в Народно читалище „Развитие - 1869“ гр. Враца

Библиотеката при НЧ „Развитие - 1869“ - Враца и Клуб на дейците на културата - Враца представят Анатоли Копчев и дебютната му стихосбирка „Пътекописи“. Срещата ще се състои на 19 октомври 2023 г. /четвъртък/ от 17:00 ч. в читалнята на библиотеката.

 *** Анатоли Копчев е роден в Димитровград през 1951 г., но родителите му са от Врачанско. Когато започва строителството на химическия завод във Враца, семейството му се премества да живее в града под Балкана.

Любовта към природата го води към Лесотехническия институт, където участва в много планински преходи по Стара планина, Рила и Пирин, изразявайки също и своята художествена и творческа дейност. По този начин, освен че разглежда пътеките, той също се запознава и с богатството на планините и горите.

През 1979 г., той започва работа като озеленител в ОПУ - Враца, където среща своята бъдеща половинка. Става част от художествените състави на читалище „Развитие - 1869“  гр. Враца и също се включва активно в дейността на туристическо дружество „Веслец“ чрез Клуба по воден туризъм.

Заедно с планинарите от туристически клуб „Скакля - Химко“, многократно обикаля планините и дори води своите деца в планинските приключения. Българската природа със своите прелести вдъхновява Анатоли Копчев да изрази своите туристически преживявания чрез поезия и рисунки. Така се заражда и първата стихосбирка на автора.

 *** Вход свободен! Заповядайте!