Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Справочник

Рязка промяна на времето - очакват се и силни студени ветрове

  15.10.2023 19:36
Рязка промяна на времето - очакват се и силни студени ветрове

В неделя вечерта се очаква преминаването на студен атмосферен фронт,  ще започне захлаждане и промяна в обстановката. Ще се увеличи облачността в Северозапада с тенденция до полунощ да превали краткотрайно. Вятърът ще се усили и се очаква да е с мощни студени пориви, които през нощта и в понеделник ще достигнат 80-90 км/ч в Източна България по южните склонове на Стара планина.

В понеделник времето ще е с усещане за истинска прохладна есен. Дневните температури няма да надвишават 15-20 градуса. Ще е ветровито. Валежите ще преминат през нощта и още преди обяд ще са спрели почти навсякъде. Облаците ще се разкъсат и в западната половина на страната ще се показва слънцето.

Във вторник повече облаци с незначителни валежи ще има в Югозападна България. От сряда до събота облачността ще е с разкъсвания и без валеж. Такъв е възможен в самия край на следващата седмица.

Температурите през периода ще са по-ниски до сряда (от 15 до 20-22 градуса), след което ще се повишат отново с почти летни стойности - около 30 градуса в обичайно горещите точки у нас.

Последни
Анкета
Ще оцелее ли правителствената сглобка до края на 2024 година?

Резултати