Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Пегас

Ясновидката Галина от Лиляче издаде трета книга

  10.10.2023 11:01
Ясновидката Галина от Лиляче издаде трета книга

Трета книга издаде ясновидката Галина Ангелова от врачанското село Лиляче. Тя носи заглавието „Изцелението” и в нея са поместени стихове и предсказания. Книгата започва с едно стихотворение „Вървиш във утрините тихи”:

Вървиш във утрините тихи,

във полъха останал от нощта.

И спираш се в живота на мечтите,

 а вън е мрак от светлина.

И утрото е спряло в полъха на времето.

Животът тъне в тъжния си свят.

Вървиш във пътен бряг на бремето.

В очите спрял се е животът пак.

И тънеш в утрото на здрача.

Един човешки свят отвън не спи.

Оставен във очите на палача

 призрачен отвън светът мълчи.

Мария Рейес- филолог, споделя на няколко страници за своето над 20-годишно приятелство с феномена от Лиляче Галина Ангелова. Споделя за нейните прогнози, в които първоначално не е вярвала, както и за времето, в което те са се сбъдвали: „Абсолютно доказателство за способностите на Галя са първите й две книги, които изчакаха своя точен момент и се появиха доста бързо една след друга като феникс, възкръснал от пепелта, като за правилното разбиране на неговите послания са нужни повече време, разум и спокойствие. В тези редове има голяма доза истина, до която достигат само непредубедените хора, които я търсят с чисто сърце, широко мислене и богат житейски опит. Осъзнах, че не е нужно да си висшист, за да облечеш в думи и символи толкова много знаменателни идеи. Нужно е обаче да сте с чисти и безкористни помисли и намерения, за да откриете, че нито една дума не е случайна или излишна.Всичко е написано и предназначено за онези, които могат да достигнат до смисъла му.”

В първия раздел на книгата са поместени 50 стихотворения, които Галина е посветила на свои приятели, на природата, на родното село Лиляче, където живее и до днес. Вторият раздел е озаглавен „Целението” , в който са поместени предсказания за бъдещето на света.

На първо четене прогнозите са трудно разбираеми, защото съдържат доста непознати думи, символи и метафори. Изисква се много търпение и аналитичен ум, за да стигне човек до истинското значение на думите и да разбере предсказанията. Финал на книгата дава следното стихотворение:

Светът е мрачен от несгода тъжна.

Животът падащ. Сякаш тук било е здрач.

Светът оплетен от живота тъжен.

Живее в свой разкошен свят.

И пада мракът в силната забрава.

Светът е призрачен и млад.

В заблудата на този спомен,

останал във живота свят.

И тънеш в дните на живот отминал,

носещ буря, ропот и тъга.

В очите на живота тъжен,

се ражда новата сълза.

А мракът спрял се е отвън в забрава.

Сълзата пак била е приказна от мрак

Животът връща се! Отново във оковата,

във дните на отминалия грях.

Ясновидката Галина е от село Лиляче, Врачанска област. Способността да вижда съдбата на хората и света около нас получава след пожар в дома си в село Лиляче. През 1994 година разбира, че има ясновидски способности.  Оттогава, когато човек застане пред нея, като на филмова лента тя вижда картини от неговото минало и бъдеще. Може да опише съдбата на хората и обществото в стихотворна форма. И макар, че думите й нямат директен изказ, а имат нужда от размисъл и уточнение, през годините нейните прогнози почти на 100% са се сбъдвали.

Нейни по-важни предсказания през 1994 г. са:

- Влизането на България в Европейския съюз и падането на границите;

- Завръщането на цар Симеон Сакскуборгготски и неговото управление;

- Путин на власт;

- Природни катаклизми и суши;

През януари 2021 година предсказа победата на партията на Слави Трифонов и преизбирането на Румен Радев за президент.

Можете да се свържете с Галина на телефон – 0876 808 738

Емилия РАЛЧЕВА