Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Кирил Кунгалов:“Имам ясна цел и визия как да се управлява Враца”

  07.10.2023 00:44
Кирил Кунгалов:“Имам ясна цел и визия как да се управлява Враца”

“Имам ясна цел и визия как да се справим с проблемите, за да може градът ни стане отново привлекателна и желана дестинация за туризъм, отлично място за живот, за бизнес и образование”. Това обяви кандидатът за кмет на коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” Кирил Кунгалов по време на предизборна среща с членове и симпатизанти в хотел “Хемус”. В срещата участва и народният представител от ПП-ДБ в 49-ото Народно събрание Деница Симеонова.

“Дойде времето за промяна. Да спрем с политическото говорене и да се изправим срещу фактите - според Националния статистически институт между 2015 и 2022 г. само във Враца населението е намаляло с повече от 5000 души. Това е достатъчно показателно за политиките, водени от сегашното управление на града”, заяви Кунгалов. Според него, в основата на този демографски резултат стоят много фактори, но главните са липсата на дългосрочна стратегия за това как да изглежда Враца, корупцията, свързана с изпълнението на обществените поръчки, непрозрачността в управлението и шуробаджанашките назначения в общината и общинските предприятия.

За да се справят с тези проблеми, екипът си поставя 5 основни цели:

1. Пълна прозрачност в управлението на Община Враца.

2. Грижа за всички населени места в Община Враца и партниране с всички кметове на малките населени места за развитието на региона.

3. Качествено и достъпно здравеопазване.

4. Спиране на санирането и ремонтирането на парче - време е град Враца да има изцяло реновирани квартали.

5. Враца На и За младите хора - Враца може да стане университетски град и място за професионално и лично развитие на младите българи, родени тук, но и да привлича студенти и професионалисти от други региони.” 

“Прекланям се на взискателността, мъдростта и критичността на врачани към политиците. Сигурна съм, че на 29-ти октомври, вие врачани, ще се водите от собствените си способности за категоричен избор на компетентността, опита и експертизата на всеки кандидат. Защото има още толкова много работа, която трябва да свършим в нашия град. За нас ще е отговорност да получим вашата подкрепа! С №66 за "Продължаваме Промяната - Демократична България”, призова Владислава Лакова, втора в листата, която представи кандидатите на обединението. Лакова ги определи като доказали почтеността си млади хора, но и опитни професионалисти, включително способни кметове на малки населени места.

„Вярваме, че този екип има качествата и правилната мотивация да управлява Враца. Тези хора са тук, защото знаят, че голямото предизвикателство е да върнем живота на Враца и с общи усилия да постигаме успехи за града ни!“, отбеляза Деян Войкин, областен координатор на “Продължаваме Промяната” и трети в листата на коалицията, която се явява под номер 66 в избирателната бюлетина.

“Представяме пред врачани един обединен отбор, който си поставя изключително важни приоритети. На първо място поставяме прозрачността в управлението, която считаме за фундаментален фактор за добрата работа на общинската администрация. Сериозен фокус за екипа ни винаги е било и образованието, както и изграждането на дългосрочна стратегия за устойчиво развитие на Община Враца. Подкрепете екипа на ПП-ДБ, за да осъществим заедно тези цели”, коментира народният представител от Враца Деница Симеонова.

По време на събитието бяха представени и кандидати за кметове на села в общината, както и част от кандидатите за общински съветници от коалицията. Последва дискусия, в която врачани зададоха важни въпроси, свързани с предстоящите задачи на общинската администрация. Гостите поставиха и някои от най-належащите казуси за решаване в техните квартали.

Големите проблеми нямат краткосрочни решения и няма да бъде нужна само експертиза. Ще бъдат необходими много смелост и решителност - гласувайте за кандидатите на коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” с № 66.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати