Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Партия „Възраждане” представи кандидати за кметове

  26.09.2023 17:16
Партия „Възраждане” представи кандидати за кметове

Политическа партия „Възраждане” представи в пресцентъра на БТА своите кандидати за общински кметове във Врачанска област.

„ Ние сме трета политическа сила в българския парламент и на тези избори даваме заявка за участие и в местната власт, заяви Ивайло Папов – народен представител и лидер на партията в област Враца – „Възраждане” се явява на местните избори с ясната идея какво трябва да се промени в управлението на страната. Нашите кандидати са хора, които не само могат да посочат проблемите, но те имат ясна визия за тяхното решаване. Това са доказали се личности, които ще бъдат и гръбнака на нашите партийни структури по места, посочи Папов.

Кандидат за кмет на Община Враца  е Ивайло Папов – дългогодишен педагог, народен представител. Той е водач и на листата за общински съветници, в която са включени 20 кандидати, предимно от политическия актив на партията в общината. Очакванията са „Възраждане” да има 5-ма общински съветници. В община Враца партията има кандидати за кметове на пет села - Баница, Бели извор, Власатица, Згориград и Три кладенци.

Кандидат за кмет на Община Оряхово е Робертино Маринов – човек с политически опит и с около 25-годишен управленски стаж в държавната и общинска администрация.

В Оряхово „Възраждане” има листа от 17 кандидати за общински съветници и кметове на села.

Катя Паскалева е кандидат за кмет на Община Козлодуй. Тя е завършила Стопанската академия в Свищов и има частен бизнес.

Кандидат за кмет на Община Бяла Слатина е Иван Иванов, който се занимава с частно предприемачество.

Кметския стол в Община Криводол ще атакува едно от младите попълнения на партия „Възраждане” – това е Петя Кирилова, която е завършила Бизнес-администрация.

Радослав Маринов е кандидат за кмет на Община Мездра.

В Мизия партия „Възраждане” няма да има кандидат за общински кмет, тъй като все още няма изградени партийни структури на територията на общината. Симпатизантите на „Възраждане” ще подкрепят кандидата за кмет на село Софрониево – Демира Димитрова.

В Община Роман „Възраждане” подкрепя  независимия кандидат за кмет Любомир Лалов и неговата листа.

В Хайредин партията няма кандидат за общински кмет, но има листа за общински съветници и кандидат-кметове на населени места.

В Борован „Възраждане” има кандидат за кмет и листа за общински съветници.

По време на предизборната кампания,  кандидатите на „Възраждане” ще представят своята визия за по-добро управление на местната власт, като акцент ща бъде решаването на ежедневните проблеми на хората. Шатрата на „Възраждане” отново ще бъде позиционирана на централната пешеходна зона във Враца /срещу „Тракйска принцеса”/ , където ежедневно кандидатите ще се срещат с граждани и ще приемат техните анонимни препоръки и мнения за управлението на местната власт.

Емилия РАЛЧЕВА