Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  26.09.2023 16:39
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

   На 25.09.23г. в 14.30 ч. в Полицейско управление в Криводол е получено съобщение от служители на РДГ-Берковица, които са заявили, че в землището на гр. Криводол се извършва незаконна сеч. От извършената проверка се установи, че от горски фонд лице /40г/ от с. Баурене е отрязал дървета от цер, без издадено позволително за сеч и без контролна горска марка. На извършителя са съставени 2 бр. АУАН по Закона за горите и констативен протокол. По случая в РУ-Враца е образувано ЗМ.

На 25.09.23 г. в 11.15 ч. гр.Враца на кръстовище екип на ПП/ПК спират за проверка л.а. Мерцедес  собственост и управляван от /32г/ от гр.Враца. При проверката с техническо средство Дръг тест 5000, уреда е отчел положителна проба на кокаин. Съставен му е АУАН, издаден талон за медицинско изследване. Водача е съпроводен до ЦСМП-Враца, където е дал кръв и урина за лабораторен анализ. Извършени са необходимите ПСД, автомобила е на съхранение в складова база на МВР.  Водача е задържан в РУ-Враца до 24 часа.По случая в РУ-Враца е образувано Бързо производство.

На 25.09.2023 г. в 21.45 ч. на път II-15 автопатрул спират за проверка товарен автомобил Волво FX и полуремарке Кроне управляван от /42г/ жител на Република Турция. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер 7510 уреда е отчел под 1.2 промила в издишания въздух. На водача е съставен акт по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване в ЦСМП Враца, където не е дал кръв за лабораторно изследване.  Издадено НП и връчено в присъствието на преводач.

На 25.09.2023 г. в 10.30 ч. в РУ-Бяла Слатина е получен сигнал от /52 г/, живуща в гр. София, която е заявила, че за времето от неустановена дата през месец май 2023г. до 25.09.2023 г. неизвестно лице след преминаване през незаключена входна врата е проникнал в имот нейна собственост в с. Търнава, откъдето е извършил кражба на телевизор, приемник на мобилен оператор, хладилник, ел. скара, бензинова резачка други домашни уреди.          Образувано е Досъдебно производство по описа на РУ-Б.Слатина. Уведомен е дежурен прокурор от ТО-Б.Слатина.

На 25.09.2023 г. около 16:30 ч. в ОДЧ на РУ-Б.Слатина е получен сигнал на ЕЕН 112 от 31 годишна от село Попица която е заявила, че е забелязала 40 годишен живущ в  с.Попица да влачи с автомобил  умъртвено домашно животно  куче, нейна собственост. Установен е трупът на животното и на място е извършен оглед на местопроизшествието в присъствието на ветеринар, извършена е аутопсия на трупа на кучето, разпитани са свидетели. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е Досъдебно производство.  Извършителя е задържан за срок до 24 часа.          

На 25.09.23 г около 12.00 ч  служители на Полицейски участък в село Габаре спират за проверка лек автомобил Мерцедес елеганс управляван от 20 годишен от с.Габаре. От извършената проверка на място се установи че водачът е неправоспособен и поставените регистрационни табели отговарят на друго МПС. По случая е образувано БПП по описа на РУ-Бяла Слатина.

На 25.09 23г около 10.00 ч е получен сигнал чрез тел.112 за възникнал пожар в частен дом в с.Добролево собственост на 42 годишна жителка. От извършеният оглед на място се установи, че домът е необитаем към момента. В следствие на пожара са изгорели около 70 кв.м покривна конструкция. Във връзка със случая е задържан 46 годишен жител от с.Сираково. По случая е образувано Досъдебно производство по описа на РУП-Бяла Слатина. По случая е уведомен дежурен прокурор.