Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Избори

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

  20.09.2023 23:15
Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и бивш зам.-кмет на Враца. Гражданското обединение включва ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ, НДСВ, БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ФОРУМ. Подкрепата си за коалицията дадоха и от местните структури на БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ, СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ "ЗАЩИТА", много общественици и граждани на Враца.

Освен за кмет на общината, МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ) се регистрира в ОИК и за участие в избора за общински съветници и за кметове на кметства. Листата ще бъде с широко гражданско присъствие на заслужили за развитието на общината личности, както и на млади хора, в ръцете на които е бъдещето. Коалицията ще издигне кметове в повечето врачански села.

Обединението си поставя за задача, след изборите на 29 октомври да промени установилия се във Враца партийно-олигархичен модел на управление, да възстанови честността и справедливостта и да възвърне вярата на врачани, че техния глас ще е определящ при вземането на важните решения за бъдещето на общината.