Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

„Арда” разгроми „Ботев” Враца с 4:0

  16.09.2023 00:10
„Арда” разгроми „Ботев” Враца с 4:0

„Арда” разгроми „Ботев” Враца с 4:0 в първи мач от 9-я кръг на efbet Лига. Домакините откриха рано резултата чрез Тонислав Йорданов. След това гарда на гостите падна и до края се разписаха Станислав Иванов и Абубакар Тунгара на два пъти.

След тази среща „Арда” заема 4-то място, а Даниел Моралес има много работа за да измъкне отбора си от 13-та позиция.

В следващия кръг момчетата на Александър Тунчев посрещат „Хебър”, а „Ботев” Враца играе с Берое

Домакините започнаха ударно срещата и само 2 минути им бяха необходими за да се разпишат. Момчетата на Александър Тунчев развиха атака по левия фланг. Топката беше центрирана, а  Тонислав Йорданов се оказа на чиста позиция и нямаше как да пропусне.

След 20 минути игра Тонислав Йоранов падна на тревата без да има докосване от противников играч. Медицинският щаб на „Арда” веднага влезе на терена за да окаже необходимата помощ на футболиста. За щастие не се оказа нещо сериозно и играчът с номер 19 се върна в игра.

 „Арда” се дръпна в по-задни позиции след като рано си спечели аванс в резултата. „Ботев” Враца обаче не успяваше да създаде чисти положения и залагаше на центрирания в наказателното поле. Там Сако и Крачунов внимаваха и Господинов нямаше от какво да се притеснява.

В 39-та минута „Арда” удари отново. След хубаво двойно подаване между Тонислав Йорданов и Абубакар Тунгара, последния остана сам срещу стража на гостите и без проблеми прати топката във вратата.

„Арда” стигна до трети гол в 50-та минута. Мартин Стойчев беше изведен с дълъг пас по дясното крило. Той върна топката около дузпата и Станислав Йорданов без проблеми я прати в мрежата.

На стадиона в Кърджали се стигна до истински разгром в 58-та минута. Луиз Соарес допусна груба грешка при връщане на топката към вратаря. Мартин Стойчев се възползва и излезе сам срещу стража на гостите. Стойчев не показа и капка егоизъм и подаде на Тунгара, който се разписа на празна врата.

До края на срещата „Арда” не позволи да се стигне дори до почетно попадение за „Ботев”. Така Александър Тунчев постигна 4-та победа от 5 мача от началото на сезона и в класирането само „Локомотив” Пловдив, „Черно море” и „Левски” са пред кърджалии.

 „Арда” – „Ботев” Враца 4:0

1:0 Тонислав Йорданов 2'

2:0 Абубакар Тунгара 39'

3:0 Станислав Иванов 50'

4:0 Абубакар Тунгара 58'

Състави на двата отбора

„Арда”: 1. Анатоли Господинов, 20. Деян Лозев, 6.Пламен Крачунов, 3. Умар Сако, 11. Мартин Стойчев, 21. Радослав Цонев, 80. Лъчезар Котев (К), 33. Иван Тилев, 7.Абубакар Тунгара, 99. Станислав Иванов, 19.Тонислав Йорданов

Старши треньор: Александър Тунчев

„Ботев” Враца: 34. Федерико Бариос, 4. Луис Соарес, 11. Жан Пиер Да Силва, 28. Едуардо Кунде, 23. Браян Мендоса, 77. Стефан Велев, 18. Диого Барбоса, 7. Момчил Цветанов, 10. Спас Георгиев, 19. Браян Переа (К), 16. Красимир Тодоров

Старши треньор: Даниел Моралес