Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Гражданско движение „ДНЕС“ с инициатива „Кметът - обещания и резултати“

  08.09.2023 19:13
Гражданско движение „ДНЕС“ с инициатива „Кметът - обещания и резултати“

Гражданско движение „ДНЕС“  даде начало на кампанията за Враца на Националната инициатива „Кметът – обещания и резултати“ в Пресклуба на БТА. В срещата участваха  областният координатор Мая Антова-Червеняшка и зам.координаторите  инж.Светлин Младеновq  д-р Цветан Петров и Мариус Кърлов.

 Мая Червеняшка представи в резюме дългогодишната обществена работа на движението, като всички инициативи са свързани с разрешаване проблемите на хората. Месец и половина преди местните избори движението провежда анкета, от която да се види от какво са доволни гражданите, от какво се нуждаят, какви препоръки ще дадат на бъдещите местни управници. Изпълнил ли е кметът дадените предизборни обещания преди 4 години или обещанията се разминават с постигнатото днес?  Въпросите са много подробни, а отговорите предполагат добра информираност за работата на местната администрация, както и активен обществен контрол през целия мандат на местната власт.

„ За нас е важно  гражданите да бъдат питани, но е важно и да бъдат чути, заяви Мая Червеняшка.- След приключване на анкетата ще обявим публично резултатите от допитването на гражданите и дано кандидатите  за кметове и общински съветници се съобразяват с мнението на своите избиратели”, уточни тя.

Във Враца и общинските центрове в областта анкетата стартира на 11-ти септември /понеделник/ и приключва на 19-ти септември.

Ще бъдат разкрити пунктове, в които гражданите на място ще попълват анкетата в хартиен вариант. Ще бъдат разлепени  и стикери с QR код, за онлайн  участие. Гласуването е анонимно. Резултатите  ще бъдат обявени до 25-ти септември.