Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Община Мездра отново ще се присъедини към Национална кампания

  07.09.2023 12:34
Община Мездра отново ще се присъедини към Национална кампания

Община Мездра отново ще се присъедини към Националната кампания „Да изчистим България заедно”

За поредна година Община Мездра ще се присъедини към най-мащабната доброволческа инициатива у нас - Националната кампания „Да изчистим България заедно“ на bTV Media Group, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

11-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ отново ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Тази година инициативата ще се проведе под наслов „Готови сме!“ и е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

Денят на голямото почистване, в което ще се включи и Община Мездра, е 16 септември 2023 г. (събота).

В тази връзка Община Мездра призовава жителите и гостите на гр. Мездра и на останалите населени места в общината, ръководствата на учебни заведения, учреждения, политически партии, неправителствени организации и фирми да вземат активно участие в почистването на обществените територии и на замърсените зони в населените места!

Раздаването на чували и ръкавици на заявилите желание да се включат в екологичната инициатива се извършва от служители в отдел „Устройство на територията, техническа инфраструктура и опазване на околната среда“ (УТТИООС), стая №110 на Община Мездра.

В деня на почистването - 16 септември, гражданите, които искат да се включат в кампанията, също ще имат възможност да получат необходимите чували и ръкавици от Оперативния дежурен по съвет.

Община Мездра пояснява, че събраните чували с отпадъци трябва да се поставят до контейнерите за смет в града. Местата за събраните отпадъци по селата се определят по преценка на съответното кметство.

За допълнителна информация и получаване на материали: тел. 0885 685 986, отдел „УТТИООС“ на Община Мездра.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати