Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  30.08.2023 15:44
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

В бюлетин от 26.08.2023г. е отразено, че от църква в гр.Мездра, е извършена кражба на малка метална каса, съдържаща сумата от 15 600 лв. и дървена кутия за дарения, в която се е намирала сума в размер на около 600 лв. По случая в РУ-Мездра е образувано досъдебно производство. От проведените оперативно- издирвателни, мероприятия е установено, че съпричастни с деянието са двама мъже от гр. Благоевград. В хода на работа по случая е установена метална каса и дървена кутия и по голяма част от парична сума. Лицата са установени и задържани за срок до 72 часа.

На 29.08.2023г. в гр.Враца автопатрул спират за проверка мотоциклет Сузуки. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер е отчел положителна проба над 1.2 промила в издишания въздух. На водача е съставен акт по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване. Мотоциклета е оставен на съхранение в база на МВР. Водача е задържан в РУ Враца за срок до 24 часа.  По случая в РУ Враца е образувано бързо производство.

На 29.08.2023год. е получен сигнал, че  неизвестно лице е нанесъл побой на жена от гр. Оряхово. Същата е настанена в Хирургичното отделение на Врацанската болница за наблюдение с комоцио. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и ПСД е установено, че съпричастен към извършеното деяние е 69 годишен мъж от гр.Оряхово. Същия е задържан в РУ-Оряхово. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство.

Данни за станали ПТП-та

 На 29.08.23 г. на кръстовище между път за гр.Криводол и Северен обходен път на гр.Враца е станала катастрофа като лек автомобил.“Опел“ управляван от 42 годишен водач от село Галатин отнема предимство и се блъска в лек автомобил “Рено“ управляван от 44 годишен водач от гр.София. Ранени са двама от пътниците в “Рено“-то, които са прегледани и освободени без опасност за живота.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“ и за употреба на наркотични вещества или техните аналози с „Дръг Тест“, като пробите и на двамата водачи са отрицателни и при двата теста. На водача на “Опел“-а е съставен АУАН по Закона за движение по пътищата.