Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Доставен бе колесен трактор "KUBOTA" на ДГС-Берковица за залесяване

  29.08.2023 18:03
Доставен бе колесен трактор \

Доставен бе колесен трактор "KUBOTA" на ДГС-Берковица по проекта за залесяване на СЗДП

Колесен трактор, марка „Kubota” – M5, бе доставен на 24 август на Държавно горско стопанство – Берковица. Заедно с него пристигна  прикачен инвентар – дискова брана, плуг, фреза, и дискова косачка. С техниката ще се извършват лесокултурни дейности, с което ще се подобри и улесни значително работата на горските служители.
Техниката е доставена от фирма „Агро КГ“ ЕООД, в изпълнение на проект с европейско финансиране на Северозападно държавно предприятие – град Враца: „ Подобряване природозащитното състояние на горски природни местообитания и подпомагане на екосистемните услуги, предоставяни от горите, чрез прилагане на лесовъдски практики и залесяване на територията на Северозападно държавно предприятие – гр. Враца“ , по Оперативна програма: “Околна среда 2014-2020г.“.
До момента по проекта са закупени 8 трактора и един булдозер за нуждите на Държавните горски и ловни стопанства. С тях ще се осъществяват дейности, като: почистване и почвоподготовка на площи за залесяване; залесяване, попълване и грижи за създадени горски култури; отгледни мероприятия в горски насаждения и провеждане на дейности в горски разсадници.