Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Възникнали произшествия на територията на ОД МВР -Враца

  29.08.2023 18:01
Възникнали произшествия на територията на ОД МВР -Враца

На 28.08.2023 г. на път Враца-Баница авто-патрул спират за проверка л.а.Мерцедес,  управляван от лице на 64 години от  гр.Мизия. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер е отчел над 1.2 промила в издишания въздух и показана на водача. На водача е съставен АУАН по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване в ЦСМП Враца, където е дал кръв за лабораторно изследване. Извършено е претърсване и изземвана след което автомобилът е оставен на съхранение в база на МВР. Водача е задържан в РУ Враца за срок до 24 часа.  По случая в РУ Враца е образувано бързо производство.

На 28.08.2023 г., около 14.15часа, в гр.Оряхово по време на СПО, екип на РУ-Оряхово спират за проверка лек автомобил „Сеат ” и поставени на обособеното за това място транзитни регистрационни табели, които са с изтекъл срок на валидност (валидни до 06.08.2022г.). Автомобила е собственост и управляван от неправоспособно лице на 66 години от  гр.Оряхово. На водача са   съставени 2  – АУАН по ЗДвП. Автомобила е служебно дерегистриран, като са отнети два броя регистрационни табели. По случая е образувано бързо производство.

На 28.08.23г. в 21.15 часа в гр.Оряхово е спрян за проверка мотопед, управляван от неправоспособно лице на 28 години от гр.Оряхово.Свалена е регистрационната табела и е съставен АУАН по Закона за движение по пътищата.