Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Продължават срещите на Областна администрация - Враца с местната власт

  25.08.2023 22:46
Продължават срещите на Областна администрация - Враца с местната власт

Продължават срещите на ръководството на Областна администрация - Враца с представителите на местната власт в региона

Областният управител на Враца Надя Донкинска и заместник областният управител Николай Николов проведоха поредица от срещи с кметове и представители на държавни структури, като през седмицата на място бяха посетени общините  – Криводол, Мездра и Роман.

    Сред основните теми на разговор  е подготовката на местните избори, насрочени за 29-ти октомври. Съгласно хронограма на Централната избирателна комисия до 28-ми август при кметовете трябва да се състоят консултациите за състава на съответната Общинска избирателна комисия.

    От проведените до момента срещи стана ясно, че техническо-организационният процес по подготовката на изборите в областта протича безпроблемно.

    В  рамките на проведения разговор  с  Христо Доков, кмет на община Криводол бяха дискутирани и основните приоритети на общината, както и продължаващото възстановяване на населени места след обявеното частично бедствено положение. Стана ясно, че пострадалите семейства са получили помощта от МТСП.

     В двете общините Мездра и Роман консултациите за определяне състава  на общинските избирателни комисии са проведени, като кметът на община Мездра сподели, че има излъчен състав и предложението е изпратено в изискуемия срок в ЦИК.

    „Областната администрация – Враца  ще съдейства по всякакъв начин за  осигуряването на честен, прозрачен и спокоен вот.“, коментира областният управител.

    В община Роман предстои изпълнението на проекти по фонд „Земеделие“,  както и изграждането на екопътека по Стратегията за ВОМР на МИГ Луковит – Роман.

    Актуалните проблеми пред местните власти в област Враца са сходни почти във всяка община. Обсъдено беше състоянието на пътната инфраструктура в по-малките населени места, които се нуждаят от спешна рехабилитация, както и натовареният трафик в следствие затворените участъци поради  ремонта на Е79 и в общините Мездра и Роман.