Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Политика

Бойко Борисов идва в Лиляче- представя нов кандидат кмет на ГЕРБ

  25.08.2023 17:54
Бойко Борисов идва в Лиляче- представя нов кандидат кмет на ГЕРБ

След една година лидерът на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов отново пристига във врачанското село Лиляче. Очаква се той да връчи наградите на победителите от Детския турнир по мини футбол, който се провежда в памет на Иван Петков- Гуньо през уикенда.

Футболният турнир е формалния повод  за посещението на Борисов в Лиляче. Основната му цел е да представи новият кандидат за кмет на Лиляче от партия ГЕРБ. А това е Росен Петков /по –известен като малкия Гуньо/.

Росен Петков беше член на БСП, но тъй като БСП не го издигна за кмет на Лиляче, той атрактивно напусна червената партия и стана кандидат-кмет на Лиляче от партията на Мая Манолова. От една година насам Росен Петков е активен член на партия ГЕРБ. А сега лично Бойко Борисов ще го представи на избирателите от Лиляче.

Досегашната успешна кметица на Лиляче Вероника Ценова /също от партия ГЕРБ/ няма да се кандидатира за нов мандат. За една година управление Вероника Ценова успя да очарова жителите на Лиляче със своята младежка дързост, новаторски идеи и диалогичност.

На местните избори на 29-ти октомври 2023 г. Ценова ще бъде кандидат за общински съветник. На нея ГЕРБ са отредили уж „избираемото” 20-то място в партийната листа. Дали обаче Вероника ще успее да влезе в местния парламент от 20-то място?

Врачанският Общинският съвет / мандат 2019- 2023 г./ се състои от 37 съветници - 16 от тях са представители на партия ГЕРБ.

С днешна дата обаче, политическата конфигурация в страната и в община Враца е доста променена. Появиха се нови партии, а някои от партиите изчезнаха от политическия хоризонт. Знае се, че за местните избори се формират и много местни коалиции. И въпреки, че партия ГЕРБ все още е първа политическа сила в община Враца, едва ли на тези избори ще има 16 общински съветници. Точно колко ще са те и дали Вероника Ценова ще бъде от тях- предстои да видим на 29-ти октомври.

Емилия РАЛЧЕВА 

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати