Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  25.08.2023 12:45
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 24.08.2023г. е получено съобщение че в с. Три Кладенци неизвестно лица е увредило 3 броя вендинг машини и е извършило кражба на сумата от около 200 лв. От проведените ОИМ и ПСД се установи три лица, съпричастни към извършеното деяние Лицата са задържани в арестните помещения на РУ – Враца за срок до 24 часа.

 На 29.12.2022г. в гр. Враца екип на Пътна полиция, спират за проверка л.а.“Мерцедес“. При извършената проверка на водача с „Drug Test” същият отчита положителен резултат на „канабис“. Съставен е акт по ЗДВП и е издаден талон за медицинско изследване. Същия е задържан в РУ-Враца за срок до 24 часа. В РУ-Враца е образувано бързо производство.

На 24.08.2023г. е извършена полицейска проверка в частен дом в с. Михайлово където са намери полиетиленов плик със суха листна маса /ситно нарязан тютюн/, без български акцизен бандерол с тегло около 0.150 кг. По случая в РУ Козлодуй е образувана преписка.

На 24.08.2023г. е извършена полицейска проверка в частен дом в с. Рогозен при която в помещение на къщата са намерени 9 туби с общо количество 85 литра ракия без български акцизен бандерол. По случая в РУ Козлодуй е образувана преписка.

Данни за станали Пътно –транспортни произшествия

На 24.08.23г. на път с.Краводер с посока на движение към с.Пудрия, катастрофира л.а.“Фолксваген“ управляван от 19 годишният водач, като се блъска в домашно животно (крава) на пътя.Убито е домашното животно (крава). Ранени: Водача е с охлузни рани и комоцио, пътника на предна дясна седалка малолетно момче от гр.Берковица, транспортиран за Болница Пирогов с множество фрактури на черепа с опасност за живота. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, който отчете 0,00‰ промила. По случая е образувано Доседебно производство.

На 24.08.2023 в гр. Мездра, катастрофира поради несъобразена скорост и употреба на алкохол като се блъска в дърво и в каменен паметник лек автомобил „Мерцедес“ управляван от 33г водач от гр. Мездра. Леко ранен е водача, обслужен и освободен без опасност за живота. На водача е извършена проверка за алкохол с техн. ср. „Алкотест Дрегер“, който е отчел проба 3,67 промила алкохол. Пробата за наркотици на водача е отрицателна. По случая е образувано Бързо производство. Автомобила е иззет и е на съхранение в база на МВР. Лицето не е задържано поради здравословни причини.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати