Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Здраве

Детското отделение във Враца ще работи с пациенти от септември

  15.08.2023 16:11
Детското отделение във Враца ще работи с пациенти от септември

От началото на септември Детското отделение във Враца ще работи с пациенти, стана ясно от изявление на кмета на Враца Калин Каменов.

“Вчера имах среща с медицинските сестри от детското отделение във Враца. Тези достойни за уважение хора не са притеснени за работните си места, а за бъдещето на отделението. Обединихме се около това, че без тях, няма как да привлечем педиатри и да запазим детското отделение.

След множество разговори с лекари от общината, здравни заведения от страната, вече имаме принципното съгласие на трима лекари от Враца, които от септември ще работят в детското отделение на многопрофилната болница. Водим преговори и с лекар с висока експертиза от столицата да оглави детското отделение. Отделно преговаряме и с двама млади педиатри от Враца, които също са склонни да започнат работа в отделението.В заключителна фаза са и преговорите за сключване на договор със СБАЛ по детски болести „Иван Митев“.

От началото на септември детското отделение във Враца ще работи с пациенти.

Постигнатото гарантира, че децата във Враца ще получават нужната медицинска грижа. Предстои още много работа, с която да надграждаме неговото развитие! Аз няма да се откажа!” - така кметът Калин Каменов коментира ситуацията в детското отделение във Враца.