Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Подобрява се състоянието на околната среда в област Враца

  14.08.2023 22:23
 Подобрява се състоянието на околната среда в област Враца

Областният управител Надя Донкинска проведе работна среща с директора на РИОСВ – Враца инж. Николай Йорданов, по време на която е обсъдено текущото състояние на околната среда и устойчивото управление на нейните компоненти и фактори в региона.
       Г-жа Донкинска поздрави инж. Йорданов за сполучливата работа на регионалната инспекция и успешното разрешаване на казуса по окончателното премахване на незаконно складираните тонер касети на  ул. „Складова“ в гр. Враца, в резултат на което отпадъците са транспортирани и предадени за третиране  на лицензирана фирма.
       По време на срещата са дискутирани текущи въпроси, касаещи състоянието на околната среда и контрола, който осъществява инспекцията върху състоянието и ползването на компонентите на околната среда и източниците на нейното замърсяване.
       Регионалната инспекция  ще се включи активно в националната кампания „Да изчистим България заедно“ чрез осигуряване на логистична подкрепа на общините и предоставяне на материали за събиране на отпадъците.
       Работната среща приключи с акцентиране на важността върху добрата комуникация и  съвместната работа между Областна администрация – Враца, общините и РИОСВ – Враца, с което се гарантира  прилагане на действащото законодателство по опазване на околната среда.