Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Областният управител Надя Донкинска проведе среща с кметове на общини

  07.08.2023 17:35
Областният управител Надя Донкинска проведе среща с кметове на общини

В Областна администрация - Враца се проведе среща, инициирана от областният управител Надя Донкинска, с участието на кметовете на общините от областта. На срещата бяха обсъдени текущи въпроси, засягащи трафика на автомобили и неотложни инфраструктурни проблеми, както и необходимостта от спешни действия за тяхното разрешаване.

    Кметовете изразиха загрижеността си относно затрудненията в трафика, които засягат жителите и посетителите на област Враца и изразиха сериозна загриженост относно безопасността на пътното движение при високи температури, като акцентираха върху необходимостта от спирането на тежкотоварните автомобили при температури над 35 градуса, с цел защита на обществената безопасност и опазване на пътната инфраструктура, тъй като тези условия представляват особено висок риск за нейното запазване и функциониране.

    С цел намиране на подходящи решения, кметовете поискаха да бъде свикана среща с представители на: Електрохолд АД, Агенция по пътна инфраструктура, Водоснабдяване и Канализация  АД и МВР – Враца.

    Целта е съответните институции и регулаторни органи да разгледат възможността за приемане на подходящи мерки, които да регулират движението не само на тежкотоварните автомобили, с цел осигуряване на по-добра безопасност и устойчивост на пътната инфраструктура.

    Областният управител и кметовете на общините изразиха готовността си да работят във взаимно сътрудничество и партньорство, за да бъдат намерени ефективни решения за подобряване не само на инфраструктурата и транспорта, но и на всички възникнали казуси в област Враца.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати