Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

Отборът на „Лудогорец” победи „Ботев” Враца с 5:0

  05.08.2023 22:46
Отборът на „Лудогорец” победи „Ботев” Враца с 5:0

Отборът на „Лудогорец” записа разгромен успех с 5:0 срещу „Ботев” във Враца в двубой от четвъртия кръг на efbet Лига

Разградчани стигнаха до ранен гол чрез Руан Секо в 8-ата минута, а в 16-ата получиха и числено превъзходство след изгонването на Диего Барбоса.До края разградчани нанизаха още четири попадения и постигнаха втори убедителен успех в шампионата и си върнаха самочувствието след отпадането от Шампионската лига срещу „Олимпия” (Любляна).

Превъзходството за разградчани беше голямо още от първия съдийски сигнал на Георги Гинчев. Още в осмата минута Кайо Видал изведе Руан Секо в наказателното поле и дебютантът в състава на шампионите с шут по диагонала откри резултата.

Девет минути след това домакините останаха с човек по-малко на терена. Диого Барбоса влезе грубо в краката на Кайо Видал и видя червения цвят на картона след консултация на Гинчев с видео асистент реферите. В 28-ата минута шут на Иван Йорданов срещна гредата на вратата на „Ботев” Враца, а секунди след това попадение на Секо беше отменено заради засада. В самия край на първата част опит за попадение с глава на Спас Делев беше неточен.

„Лудогорец” реализира нов гол веднага след подновяване на играта. Сонко Сундберг комбинира с Кайо Видал, който изведе Сон. Испанецът проби в наказателното поле на Ботев, където смени посоката и с шут с десния крак прати кълбото във вратата на домакините. 63-ата минута Педро Нареси също се разписа чрез добавка, след като Сонко Сундберг отправи удар, а вратарят Красимир Костов изпусна топката и тя достигна до голмайстора Нареси.

Две минути и след това гостите реализираха четвъртото си попадение в двубоя. Иван Йорданов центрира от ъглов удар и на далечната греда Аслак Фон Витри направи резултата 4:0 в полза на „Лудогорец”. Влезлият като резерва Кирил Десподов също се разписа с прехвърлящ удар, след като получи дълго подаване от Клод Гонсалвеш в 73-ата минута. В допълнителното време шут на Бърнард Текпетей срещна гредата.

След този успех шампионите имат 6 точки, докато „Ботев” Враца остава с 3.

БОТЕВ – ЛУДОГОРЕЦ 0:5
0:1 Руан Секо 8, 0:2 Сон 48, 0:3 Педро Нареси 62, 0:4 Аслак Фон Витри 64, 0:5 Кирил Десподов 72