Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Продължават срещите на областния управител с представители на териториални звена

  03.08.2023 17:22
Продължават срещите на областния управител с представители на териториални звена

Областният управител  Надя Донкинска проведе среща с  Павлин Коцев, ръководител на Териториално поделение – Враца към Държавно предприятие "Управление и стопанисване язовирни стени" (ДП УСЯЗС).

     На срещата бяха обсъдени важни въпроси, свързани с управлението и поддържането на язовирните стени в района на областта. Областният управител и Павлин Коцев се ангажираха да продължат  съвместните си дейности  и  активната си работа за общата цел - опазване на водните ресурси, което е гаранция за  безопасността на населението в областта.

    Г-н Коцев увери областният управител, че ежедневно екипи извършват редовни и систематични проверки на състоянието на язовирните стени, с цел осигуряване на техническата им изправност и безопасност. Всяко подозрение за повреди или неизправности се отстранява незабавно. Осъществява се контрол  по почистване на язовирните стени, което е  от голямо значение за поддържане на добра функционалност и безопасност на обектите. Редовното премахване на натрупаните отлагания и замърсявания осигурява оптималното функциониране на стените. Ежедневно се следят нивата на водата в язовирите, с цел контрол и управление на водния режим. Подготвят се технически задания за избор на фирма изпълнител на текущи ремонти, което  включва установяване на приоритетните за ремонтиране  уязвими участъци и съответно планиране на необходимите действия.

  ТП- Враца  към ДП УСЯЗС стриктно спазва предписанията на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, свързани със стопанисването и управлението на язовирните стени, с цел защита на гражданите  и околната среда.

   Г-жа Донкинска  подчерта, че управлението на язовирните стени е от съществено значение за предотвратяване на природни бедствия и опазване на околната среда. Тя изрази увереността си в компетентността и професионализма на ДП УСЯЗС и в изпълнението на техните отговорности.

   От своя страна,  Павлин Коцев изрази готовност за активно сътрудничество с екипа на администрацията и да прилага най-добрите практики за оптимално управление на водните ресурси и сигурността на язовирните стени.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати