Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Враца

Премахнати са всички незаконно складирани тонер касети във Враца

  25.07.2023 09:03
Премахнати са всички незаконно складирани тонер касети във Враца

Премахнати са всички незаконно складирани излезли от употреба тонер касети във Враца

Дейностите по окончателното премахване на незаконно складираните тонер касети във Враца, приключиха на 18.07.2023 г., информират от РИОСВ-Враца. Отпадъците са транспортирани и предадени за третиране на лицензирана фирма, която притежава регламентирана площадка и необходимите документи по Закона за управление на отпадъците. Площадката на ул. „Складова“ в гр. Враца, на която бяха складирани тонер касетите, е почистена.

След като фирмата, собственик на отпадъка, не изпълни отправена към тях покана за доброволно изпълнение за премахване на тонер касетите, от РИОСВ - Враца беше проведена обществена поръчка с предмет: „Товарене, транспортиране и третиране на негодни за употреба тонер касети , находящи се на ул. „Складова“ № 14, гр. Враца.“

Финансирането за изпълнение на дейностите по договора е осигурено от Министерството на околната среда и водите. Контролът върху дейностите по товарене, транспортиране и предаване за третиране на отпадъците е осъществен от РИОСВ - Враца.

Разходите по извършеното принудително премахване ще бъдат събрани от собственика на отпадъка по реда на Гражданскопроцесуалния кодекс.

Последни
Анкета
Къде ще прекарате Великденските празници?

Резултати