Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Политика

Областният управител присъства на старта на строителните дейности на „ПХГ Чирен“

  21.07.2023 17:56
Областният управител присъства на старта на строителните дейности на „ПХГ  Чирен“

По покана на  ръководството на „Булгартрансгаз“ ЕАД, областният управител Надя Донкинска присъства на даването на начало на същинските строителни дейности по проект „Разширение на капацитета на „ПГХ Чирен“- надземна част“.

    Началото на събитието бе дадено днес на територията на подземното газово хранилище в село Чирен.      Разширението на ПХГ Чирен е от ключово значение за успешното навлизане на пазара на алтернативни доставки, включително и на втечнен природен газ. С реализацията на проекта  ще се гарантира сигурността на снабдяването за България и страните в региона.

    На събитието присъстваха са енергийният министър Румен Радев, народният представител от ПП-ДБ Деница Симеонова, заместник-посланикът на посолството на САЩ, представители на изпълнителя на проекта – обединението ДЗЗД „Тех Енерджи Експанжън“, както и на международни компании от Съединените американски щати и други.

    Преди събитието областният управител Надя Донкинска проведе работна среща в кметството на село Чирен,  където бяха обсъдени належащи въпроси във връзка с провливните валежи и последиците от тях, както и други поставени проблеми.