Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Спорт

„Ботев” продаде Меси Биатумусока на шампиона на Мароко

  14.07.2023 15:25
„Ботев” продаде Меси Биатумусока на шампиона на Мароко

„Ботев” Враца осъществи голям изходящ трансфер, след като продаде централния защитник Меси Биатумусока на шампиона на Мароко ФАР Рабат.

Той пристигна във Враца като свободен агент през лятото на 2022 година. Изигра 25 мача, в които отбеляза 1 гол и бе на терена 1866 минути през изминалия сезон. Добрите му изяви с екипа на „Ботев” Враца му осигуриха повиквателна и дебют за националния отбор на ДР Конго.

„Получихме няколко оферти за Меси това лято. Той е футболист, когото бихме искали да задържим и да продължи да играе за „Ботев”, но от друга страна даваме възможности на нашите играчи да се развиват. С ФАР Рабат той ще играе в Шампионската лига на Африка, което за него е крачка напред. Трябва да напомним, че Меси пристигна при нас като свободен агент от кипърската втора дивизия и тук разгърна потенциала си. Може само да му пожелаем успех в новия клуб“, заяви изпълнителният директор на „Ботев” Враца Тихомир Алексов.

“Бих искал да благодаря на моите съотборници, треньорът Даниел Моралес и целия щаб, на ръководството за всичко. И разбира се искам да благодаря на истинските фенове на „Ботев”, които винаги ни подкрепяха, дори когато имахме по-трудни моменти. Пожелавам всичко най-добро на „Ботев” Враца и винаги ще бъда ваш фен. Само „Ботев”!“, каза Меси след трансфера.

Последни
Анкета
Доволни ли сте от избора на новия български патриарх?

Резултати