Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Крими

Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

  14.07.2023 15:03
Информационен бюлетин на ОД МВР Враца

На 13.07.2023 г. около 08:30 ч. служители на ДГС-Берковица и РУ-Мездра извършват проверка в с.Долна Кремена. В двора на имота са установени 1,0 куб. пространствени метра дърва за огрев без КГМ и превозен билет. На живущата на адреса /52г/ е съставен АУАН по ЗГ.  По случая в РУ Мездра е заведен заявителски материал.

На 13.07.2023 г. около 20.21 ч.  в РУ- Мездра е получено съобщение от пътуващ по пътя между селата Горна Кремена и Кален, че встрани от пътя гори камион на словенски гражданин и е полуизгорял. На мястото е изпратен екип на РУ- Мездра, както и РСПБЗН- Мездра, като установяват изцяло обхванат от пламъци товарен автомобил „Рено Мастър“ и превозваният в него товар. След потушаване на пожара е извършен оглед от дежурна оперативна група като се установи, че товарният автомобил заедно с товара му са изцяло унищожени. Установено е, че словенският гражданин е /52г/ от гр. Любляна, Р. Словения. От проведеният разпит на свидетеля се установи, че по време на път автомобилът е изгубил мощност и след като е отворил капака на двигателя за проверка, се е възпламенил силен пожар, който е обхванал целият автомобил. Автомобила и товара нямат застраховка.  За случая е уведомен прокурор от ТО- Мездра и е образувано досъдебно производство по описа на РУ- Мездра.     

На 13.07.2023г. на територията на РУ-Оряхово при провеждане на СПО около 15.30ч. е извършена проверка в частен имот в с. Галово, обитаван от /50г/. В хода на проверката, в стая е намерен черен найлонов плик, съдържащ 49 къса ръчно направени цигари без наличието на български акцизен бандерол. Цигарите са предадени с протокол за доброволно предаване. Съставен е протокол. Образувано е ЗМ по описа на РУ-Оряхово.

На 14.07.2023г. около 01.00ч. в гр.Оряхово автопатрул спират за проверка л.а.“БМВ“  собственост и управляван от /21г/ от гр.Кнежа.  При извършената проверка с техническо средство „Drug Test 5000“ уреда е отчел положителна проба на канабис, амфетамин и метамфетамин. На водача е издаден талон за изследване, като същият е дал кръв и урина за лабораторен анализ във ФСМП-Оряхово. Извършена е проверка на автомобила за което е съставен протокол и не са открити вещи и предмети обект на престъпление. Регистрационните табели на МПС са свалени и иззети. Лицето е задържано за срок от 24 часа в РУ-Оряхово.Съставен АУАН по ЗДВП и протокол по ЗМВР. Уведомен е Районна прокуратура. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Оряхово.